Nieuwsbrief: Lentekriebels


De kogel is door het restaurant

Eindelijk kunnen we spreken van een grote volgende stap voor ons restaurant. De verbouwing is reeds gestart en het pand ligt al grotendeels voor de vlakte. U zult het misschien al wel gezien hebben.

Restaurant Mes Amis succesvol met witte huiswijn

Urker feestje tijdens Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie.
Al vele jaren organiseert het wijnmagazine Proefschrift de officiŽle regionale (en de nationale) huiswijncompetitie. Ook dit jaar werden er vele honderden wijnen ingezonden voor deze Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie.

Proefschrift wordt uitgegeven door The Wine & Food Association, tevens de uitgever van de Nederlandse editie van de restaurantgids GaultMillau, en daarnaast de organisator van de jaarlijkse vakbeurs Wine Professional, die gelijktijdig gehouden wordt met de Horecava in de RAI te Amsterdam. Tijdens de editie 2010, woensdag 13 februari, werden de winnaars van de regionale huiswijncompetities bekend gemaakt.

Spartelverse vis van Urker parel

AMSTERDAM - Na Almere-Buiten begint de lange groene leegte. We rijden op de A6 door het Flevolandse polderlandschap in noordelijke richting. De eindbestemming is het voormalige visserseiland Urk. Maar eerst die oneindige eentonige rit. Sommigen zijn trots op dit Hollandse landschap. Maar wij ervaren het als de ultieme saaiheid met als dieptepunt de honderden spuuglelijke nieuwe windmolens aan de horizon.

Top tafelen op Urk

Op zoek naar culinair verpozen in Flevoland kwamen we terecht op Urk. Zonder overdrijven: dit is er ťťn om te onthouden. Aan de jachthaven van Urk ligt een pareltje verscholen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Topkok Robert Kranenborg bij Mes Amis

Chef-kok Cees Kramer van
Mes Amis heeft al aardig wat culinaire toppers op bezoek gehad in zijn zaak. Cas Spijkers, bekend van televisie, kwam al eens langs en Jonnie Boer van De Librije liet zich er ook al eens gastronomisch verwennen. Toch was het bezoek van Robert Kranenborg maandagmiddag iets bijzonders.

Private Dining

Heb je iets speciaals te vieren en wil je afgezonderd zitten op een unieke locatie met prachtig uitzicht dan is dit de plek voor U.

Ook op het water...

Mes Amis ook op het water? Ja, op Urk kan men prachtige, historisch getinte, botter tochten maken met de Stichting "Urker botter". Buiten de al roemruchte "stegen tocht" is deze fabelachtige tocht een aanrader voor bedrijfen en familie uitjes.

Cognacavond groot succes

bron: urkactueel.nl
De cognacavond van Mes Amis is woensdagavond een groot succes geworden. Het restaurant zat vol en de bezoekers konden genieten van lekker eten in combinatie met goede cognac.

Kinderen verwennen moeders bij Mes Amis

Chef-kok Cees Kramer van Mes Amis zwaaide zaterdagochtend de scepter over een bijzondere keukenbrigade. In het kader van moederdag waren elf kinderen naar het restaurant gekomen om daar voor hun moeders te koken. Het werd een groot en smakelijk succes.
Koken met Cas

Iedereen heeft wel zijn idolen. Je kijkt er naar op en je probeert net zo goed als ze te worden. Toen ik net met het koken in aanraking kwam en daar voor naar school ging, was Cas Spijkers de Johnie Boer van nu. Hij was mijn voorbeeld wat betreft koken. Hij kon zo smakelijk vertellen hoe hij een gerecht maakte. Hij kon ook van de meest simpele ingrediŽnten een mooi smaakvol gerecht maken.